Al enkele jaren is onze moestuin –met name in de zomermaanden- de hofleverancier van verse producten voor in de keuken. Van o.a. de pompoenen, courgettes, bieten en wortel maken we wekelijks soepen of een broodje van de week. We experimenteren en gaan samen met de deelnemers uit de horeca nadenken over nieuwe combinaties. En maken specials met vergetengroenten. Niet alleen met de groenten gaan we aan de slag, ook maken we verse jam van het fruit. En schillen we de aardappels tot de frieten. Deze klassieker ‘de verse Duinpieper-papat’ is dan ook op voordat wij het door hebben. Het geeft de deelnemers en Hof van Kijk-Uit voldoening om te zien hoe het plukken, koken en uiteindelijk opeten met positieve lovende woorden een enorm voldaan gevoel.
Het komt ook vaak genoeg voor dat de oogst té veel is om allemaal te benutten als ingrediënten in het Boscafé. We maken er graag onze gasten blij mee. De deelnemers prijzen en verpakken de groenten, die in het marktkraampje wordt verkocht. Nog even geduld, maar binnenkort verkopen wij weer heerlijk lekkers vers uit eigen tuin: biologisch en smaakvol.
