Vrijwilligerswerk

Op onze prachtige locatie in een bijzondere omgeving worden we nu geholpen door een groep enthousiaste vrijwilligers op o.a. hieronder genoemde activiteiten:

 • Bediening vrijwilligers: helpen onze bezoekende klanten in de horeca, zowel op het terras als in het Jachthuis.
 • Keuken vrijwilligers: werken in de keuken onder begeleiding van de kok aan bereiding van gerechten, assisteren in de spoelkeuken.
 • Technische vrijwilligers: voor alle voorkomende technische klusjes, kleine en grote verbouwingen.
 • Meewerk vrijwilligers: Ze luisteren, geven tips en stimuleren gewoon gezellig samen zijn.
 • Bestuursleden: van de Stichting Hof van Kijk-Uit.
 • Communicatie vrijwilligers: maken van teksten voor folders, flyers, website.
 • Tuin vrijwilligers: helpen met het uitzetten van de basisstructuur voor de moes & planten tuin.
 • Website vrijwilligers: houden onze web-site actueel.

Bij het Hof van Kijk-Uit laten we mensen met een beperking zoveel mogelijk deelnemen aan de samenleving. Op allerlei manieren leveren vrijwilligers hieraan een belangrijke bijdrage. Vrijwilligers zorgen voor extra aandacht. Zij zijn van grote betekenis voor mensen met een beperking en een waardevolle aanvulling op de professionele zorg. Waar mogelijk voeren deze vrijwilligers de werkzaamheden uit samen met de deelnemers.

Waarom vrijwilliger worden bij Hof van Kijk-Uit?

Stichting Hof van Kijk-Uit biedt dagbesteding vanuit het Hof van Kijk-Uit te Castricum. Er zijn gevarieerde mogelijkheden voor vrijwilligerswerk. Vrijwilligerswerk geeft bij de vrijwilliger en deelnemers veel voldoening en een verfrissende blik op het leven.
Vrijwilligers zijn het kloppend hart van het Hof van Kijk-Uit

Wat bieden wij de vrijwilligers?
 • Samenwerking tussen andere vrijwilligers en deelnemers.
 • Een prettige, open en respectvolle sfeer.
 • Verzekerd werken.

Laat u overhalen door een ervaringsdeskundige vrijwilliger van het Hof van Kijk-Uit.

Waaraan moeten vrijwilligers voldoen?

Uiteraard dien je wel enige feeling te hebben met de werkzaamheden maar bovenal te willen samenwerken met mensen met een beperking. En dat vergt best wel eens geduld. 

Als je die eigenschappen hebt dan kun je je opgeven voor vrijwilliger. Wij geven je dan een rondleiding over het bedrijf en hebben een intakegesprek met je. In dit gesprek worden de verwachtingen naar elkaar uitgesproken. Is er dan nog steeds een klik, dan dienen er enkele belangrijke zaken afgehandeld te worden. 

De deelnemers van de dagbesteding staan bij ons voorop, het is een kwetsbare groep waarvan wij de verantwoordelijkheid zeer serieus nemen. Daarom vragen wij voor iedere medewerker en vrijwilliger een VOG aan. Een VOG is een verklaring omtrent gedrag die wordt afgegeven door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Indien deze verklaring binnen is, dienen de huisregels, de gedragscode en meldprotocol te worden ondertekend. Dit alles  om de verwachtingen van elkaar, ter bescherming van de deelnemers en de sociale veiligheid te waarborgen. 

Wij zullen je zo goed mogelijk begeleiden met de werkzaamheden en deze gezamenlijk evalueren. 

Vrijwilligers zijn een absolute meerwaarde voor Hof van Kijk Uit. 

Lijkt het je iets ?
Heb je belangstelling om vrijwilliger te worden bij Stichting Hof van Kijk-Uit of wil je meer informatie, neem dan contact op via info@hofvankijkuit.nl