Dagbesteding

Bij Hof van Kijk Uit volgen we ons hart, maar wel met twee benen op de grond. Er wordt individueel bekeken met welke reden, interesse en mogelijkheden de deelnemer bij ons wil komen. Afhankelijk van noodzakelijke begeleiding en persoonlijke doelen worden werkzaamheden aangeboden die passend zijn. Ons uitgangspunt is dat er evenwicht moet zijn tussen ontspanning, werkzaamheden, leermomenten en persoonlijke aandacht.Voor sommige deelnemers is het doel om weer onder de mensen te komen, een dag- en weekstructuur op te bouwen en/of zich zinvol te willen voelen, door het doen van ‘echte dingen’ die er toe doen. Voor andere deelnemers is het een weg om te herstellen of om door te groeien naar een betaalde baan.

Bij Hof van Kijk Uit kan je zowel in de horeca als in het natuurbeheer aan de slag. Daarnaast hebben wij vele mogelijkheden voor creatieve dagbesteding. Lekker bezig zijn, dat is wat wij je willen laten ervaren. Om mensen die op een of andere manier zorg nodig hebben terug te brengen bij hun gevoel, hun kracht, hun zelfrespect.

Horeca
Keuken_hofvankijkuit-370

Het kleine gezellige Boscafe is ingericht in de sfeer van het oude jachthuis van Jonkheer Gevers. In de tuin hebben we een heerlijk, zoning terras en een speelweide voor kinderen. Heb je er altijd van gedroomd om in de horeca aan de slag te gaan? Dan bieden wij jou die kans.
Werken in de horeca is leuk en afwisselend. Je komt veel mensen tegen. Je bedient de gasten in het Boscafe of op het terras en maakt drankjes klaar achter de bar. Je werkt met een tablet om bestellingen op te nemen en zorgt dat alles er netjes uitziet. Je doet vaardigheden op, die je nodig hebt om te werken. Samenwerken met collega’s is bijvoorbeeld heel belangrijk. Ook leer je goed te communiceren met gasten en medewerkers. Belangrijk is dat je netjes en hygiënisch werkt. Je leert om te gaan met onverwachtse gebeurtenissen. Geen dag is hetzelfde.

Werken in het groen
dagbesteding_02

Wil je lekker buiten bezig zijn? Weer en wind zijn je vrienden? Vind je het prima als je vieze handen krijgt? Of heb je ‘groene’ vingers? Dan heb je de ideale werkplek gevonden. In het duingebied rondom Hof van Kijk Uit kan je onder andere helpen met het vrijhouden van de wandel- en fietspaden van overgroeiende takken van bomen en struiken, het pas gemaaide gras opruimen en er voor zorgen dat zwerfvuil tot de verleden tijd behoort. Het kleine gezellige theehuis is ingericht in de sfeer van het oude jachthuis van Jonkheer Gevers en bij mooi weer is het aangrenzende terras geopend.
Wat voor werk is er te doen? Vanzelfsprekend onze gasten een warm onthaal geven en hun bestelling opnemen. Wij hebben in het theehuis heerlijke thee en koffie die je aan de mensen kunt serveren. Maar ook kleine lunchgerechten leer je voor hen te bereiden. Je helpt met theezakjes vullen, bestek rollen, groente snijden en nog veel meer.

En als het rustig is, gaan we heerlijke taarten bakken.

Duinatelier
dagbesteding_03

In het Duinatelier kunnen mensen met een zorgvraag hun dagbesteding creatief doorbrengen. Hier worden verschillende creatieve activiteiten aangeboden, zoals schilderen, figuur zagen, bewerken van hout uit het omliggende natuurgebied, schapenvachten vilten, riet vlechten, creatief zijn met papier-maché of klei, en decoraties maken. Activiteiten zijn altijd afgestemd op individuele ondersteuningsvragen, interesses en mogelijkheden. Je creatieve talenten worden ontwikkeld. De gemaakte creaties worden in het Duinatelier tentoongesteld en verkocht. Zinvol bezig zijn, gezelligheid en plezier, kunstzinnige ontplooiing en creatieve vorming zijn de uitgangspunten.

Als medewerker in het Duinatelier mag je met de creatieve werkvormen aan de slag die het beste bij je passen. Je werkt rustig in je egen tempo en op je eigen niveau. Er is geen werkdruk.